Гарячі новини

СБУ ліквідувала масштабне виробництво контрафактного алкоголю на Луганщині: понад 12 тон фальсифікату «розійшлося» за 9 місяців

Служба безпеки України у Луганській області ліквідувала масштабну схему виготовлення та збуту підакцизної алкогольної продукції, повідомляє пресслужба відомства.

Організував її безробітний мешканець Сєвєродонецька. Контрафактний спирт, необхідний для потреб «підприємства», отримував від «виробників» через приватні поштові служби.

А цех з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв облаштував у власній квартирі. У підмогу найняв двох працівників.

Виготовляли «горілку», «коньяк» та «віскі» за простою «технологією»: додаючи до спирту різноманітні смакоароматичні домішки.

Готову «продукцію» розливали у пластикову тару. Збували переважно оптовими партіями та здебільшого постійним «партнерам» самовивозом.

За даними слідства, з листопада минулого року зловмисники виготовили та реалізували понад 12 тон контрафактної продукції на  суму близько 1 млн грн.

У межах відкритого кримінального провадження проведено  4 обшуки за адресами мешкання, виробництва контрафакту та інших приватних помешкань безробітного «бізнесмена». У результаті вилучено:

- понад 200 літрів спирту;

- майже 200 літрів готових фальсифікованих алкогольних напоїв;

-  ароматизатори, концентрати, смакоароматичні домішки у великих кількостях;

- автомобіль, який використовувався у протиправній діяльності.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та квартиру, у якій  відбувалося підпільне виробництво; призначення експертиз та повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Тривають слідчі дії за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, що становить загрозу для життя та здоров’я людей) для виявлення усіх причетних осіб.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводилися спільно з ГУ ДФС у Луганській області за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.