Гарячі новини

Савченко та її сестрі вручили підозру за використання підробленого COVID-сертифікату- МВС

Колишній депутатці Верховної ради Надії Савченко та її сестрі вручили підозру за використання підробленого COVID-сертифікату. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у Facebook.

"Надії Савченко та її сестрі Вірі щойно вручили підозру за використання підробленого COVID-сертифікату, з яким вони намагалися потрапити в Україну", – написав він.

За словами міністра, наразі по всій країні працюють спеціальні мобільні групи, які перевіряють на справжність COVID-сертифікати та ПЛР-тести.

"Прикордонники використовують спеціальне обладнання, яке виявляє такі фейкові документи. Лише упродовж цього тижня за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів, сертифікатів про вакцинацію від COVID-19, розпочато 59 кримінальних проваджень", – зазначив Монастирський.

Також голова МВС закликав людей не підробляти COVID-документи.

"Всі, хто задумується купити такі підроблені сертифікати, ПЛР-тести чи зробити їхню копію в спеціалізованих програмах – пам’ятайте, одне таке рішення залишить відбиток на всьому вашому майбутньому. Подумайте, скільки виникатиме проблем з роботодавцями, які бачитимуть, що ви раніше судимі? Вже не кажучи про інші труднощі, які можуть супроводжувати вас по життю через одне таке рішення", – додав він.