Гарячі новини

Росіяни завезли до Мелітополя 500 вчителів з РФ, школи прирівняли до режимних об'єктів

Росіяни завезли до м. Мелітополь Запорізької області 500 вчителів з РФ, для організації навчального процесу за російськими методичками. Натомість 90% українських освітян відмовилися співпрацювати з ворогом.Про це в ході телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Він зазначив, що російські освітяни отримують 7 тисяч рублів на день, також їх пообіцяли забезпечити житлом.

"Сьогодні школи вони назвали режимним об’єктом. Батьків майже не пропускають, у дітей забирають всі гаджети, телефони, віддають наприкінці занять. Це свідчить про те, що дітей хочуть використовувати як живий щит, а точно не давати їм навчання. Про це свідчить і те, що вони хочуть зомбувати наших дітей тим, що щоранку вони збираються співати гімн Росії, піднімати рашистський прапор. Звичайно, переслідують всю українську історію, переписують її на свій лад і намагаються ввести в оману, як наших дітей, так і наших батьків, на жаль", - каже Федоров.

Він додав, що лише 10% співробітників українського відділу освіти погодилися на співпрацю, але здебільшого це технічні спеціалісти. Жоден директор освітнього закладу, та організатори освіти не погодилися співпрацювати з окупантами.

Також міський голова додав, що освітній хаб, організований мелітопольськими освітянами на підконтрольній Україні території, повністю організував навчальний процес онлайн. Заняття розпочали понад 14 тисяч наших учнів, серед них 900 першокласників.

Федоров зазначив, що цьогоріч до навчання приступило на 20-30% менше першокласників ніж торік, решта школярів — на 10% менш ніж торік. Понад 60% мелітопольських вчителів виїхали з тимчасово окупованих територій і будуть продовжувати навчати учнів.