Гарячі новини

Речник президента РФ Пєсков заявляє, що ескалація на Донбасі відбувається з вини українських бійців, тоді як військове керівництво України стверджує зворотне

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що ескалація на Донбасі відбувається з вини українських бійців, тоді як військове керівництво України стверджує зворотне.Про це заявив Пєсков журналістам 4 березня,  передає ТАСС. Про це пише УП.

"Ми дійсно з глибоким занепокоєнням спостерігаємо за зростанням напруженості на лінії зіткнення, ми фіксуємо всі частіше й частіше обстріли території Донбасу з боку українських збройних сил або різних формувань, які є в України поблизу лінії зіткнення.

Ми фіксуємо вхід українських військових у ті зони, де вони не повинні бути після завершення розведення. Все це – привід для серйозної стурбованості.

Ми ретельно аналізуємо ситуацію. Ми сподіваємося, що керівництву України вдасться утримати ці формування і підрозділи, які чи то регулярна армія, чи то ще щось, від подальших провокаційних дій і від нарощування напруженості".

 Пєсков заявив також, що Москва розраховує, що партнери по "нормандській четвірці" звернуть увагу на "зростання напруженості на південному сході України".

Нагадаємо, останнім часом у зоні операції Об'єднаних сил України активізувалися бойові дії, Україна має нові втрати та поранених.