Гарячі новини

Псевдореферендуми, організовані Росією на окупованих територіях України, не мають правового підґрунтя

Псевдореферендуми, організовані росіянами та колабораціоністами на окупованих територіях України, не мають правового підґрунтя та не будуть визнані світовою спільнотою, заявляє місцева українська влада.

Голова обласної військової адміністрації Запорізької області Олександр Старук наголосив, що люди, які не евакуювалися із Запорізької області, не хочуть жорстокої окупаційної влади.

«Викрадено 515 людей, понад двісті людей у ​​заручниках. Тисячі змушені сидіти в підвалах. А до них приходять окупанти і вимагають голосувати за приєднання до Росії – мучити далі. Це обличчя терористичної держави».

Олександр Старух додав, що мешканці Запорізької області не з’явилися в приміщення, яке окупанти підготували для голосування, з іншої причини.

«Три чверті мешканців Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська все одно зараз живуть на неокупованих територіях або виїхали за межі країни. Там залишилося дуже мало людей, на яких тиснуть і змушують поставити хрест на нікчемному папірці. Ці документи будуть практично і юридично нікчемними».

У п'ятницю на окупованих Росією територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей кремлівські чиновники запустили псевдореферендуми про приєднання до Росії. Очікується, що голосування завершиться у вівторок.

Місцева українська влада повідомляє, що окупанти враховують навіть голоси тих людей, які перебувають у полоні або загинули внаслідок бойових дій.