Гарячі новини

Прокуратура не допустила переходу в приватну власність приміщень Національної спілки письменників України

Верховним Судом залишено без змін судові рішення та відмовлено товариству у визнанні права власності на частину приміщень Національної спілки письменників України, яка розташована у м. Києві по вул. Банковій, та зобов’язано знести самовільно зведену біля неї споруду.Про це повідомляє Офіс Генеоального прокурора.

Р

Прокуратурою встановлено, що товариство подавало позов, щоб визнати за собою право власності на частину будівлі, яка має статус пам`ятки архітектури та містобудування місцевого значення та належить Національній спілці письменників України. Підставою для такого позову став договір про спільну діяльність, укладений у 2010 році між товариством та спілкою, предметом якого було проведення реконструкції будівлі. Сторони обумовили, що у випадку належного проведення реконструкції приміщення товариство матиме право на отримання у власність її частини.

Під час розгляду справи було доведено, що реконструкцію товариство здійснювало без належного погодження, а в ході її проведення до пам’ятки архітектури самочинно здійснено прибудову літнього майданчику для розміщення кафе площею 130,5 кв м.

Таким чином, прокуратурою не допущено набуття у власність приватною компанією частини пам’ятки архітектури.