Гарячі новини

Приховані зйомки в МВС. Син Авакова, рюкзаки та бюджетні гроші (розслідування)

В Youtube з’явився відеозапис розмови про державну закупівлю рюкзаків для потреб МВС між людиною, схожою на сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова, та особою, схожою на екс-заступника міністра Сергія Чеботаря. Журналісти «Схем» доводять, чому відео може бути справжнім. Та з допомогою антикорупціонерів кваліфікують ймовірно зафільмований злочин.

Навколо відомства Арсена Авакова та самого міністра може розгорітися черговий тендерний скандал. У мережі інтернет з’явився відеозапис, на якому дуже схожий на сина міністра внутрішніх справ чоловік домовляється із нібито заступником міністра Сергієм Чеботарем про поставку рюкзаків для підрозділів МВС.

У розпал політичного протистояння між прем’єрською та президентською командами на подібні «зливи» можна було б і не звернути уваги, якби події, зафіксовані на відео, частково не підтвердилися у реальному житті і не вилилися у кримінальну справу.

Паралельно з правоохоронцями, журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та «UA:Першого» каналу, вирішили провести власне розслідування.

Відео викладене анонімним екаунтом, нібито зняте прихованою камерою у кабінеті заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. Він до звільнення з посади у травні 2015 року відповідав у відомстві за державні закупівлі. Раніше вже було офіційно відомо, що  приховані зйомки у кабінеті Чеботаря проводила СБУ на прохання військової прокуратури в рамках кримінального провадження про корупцію в Міністерстві внутрішніх справ.

Але до цього в мережу потрапив тільки один шматок відео з цієї зйомки – де екс-заступник міністра МВС Чеботар нібито обговорював продаж за заниженою ціною піску, що перебував на зберіганні в МВС.

Тепер, схоже, вже інший анонімний користувач виклав нові частини тієї прихованої зйомки в кабінеті високопосадовця.

З розмови зрозуміло, що людина, схожа на сина Авакова, хоче поставити велику партію рюкзаків в МВС, але тільки після нового року, і навіть просить передоплату.