Гарячі новини

Посадовець Старобільського лісгоспу налагодив масштабний збут деревини комерційним структурам та місцевому населенню на 2 млн грн (ФОТО)

За матеріалами Служби безпеки України завершується досудове розслідування за фактом незаконної порубки лісу, організованої посадовцем лісомисливського господарства на Луганщині. Сума збитків, завданих державі, перевищує 2 млн грн.Про це Ostrovok  повідомляє пресслужба СБУ в Луганській області .

Оперативники спецслужби встановили, що у минулому році посадовець держпідприємства «Старобільське лісомисливське господарство» вступив у змову з комерсантами. Зловмисники налагодили масштабний збут деревини комерційним структурам та місцевому населенню.

Співробітники СБ України заблокували протиправне винищення лісових угідь і затримали правопорушників на місці скоєння злочину. Їхні дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 246, ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України  - незаконна порубка лісу та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах.

У цьому ж лісомисливському господарстві оперативники СБУ виявили незаконну порубку лісу для забезпечення сировиною підпільного виробництва деревного вугілля.

У прихованих спеціалізованих печах правопорушники спалювали дерева твердих порід, які незаконно вирубали у лісництві під виглядом санітарних заходів. Жодних дозвільних документів на порубку та виробництво вугілля спільники не мали.

Колишній посадовець лісомисливського господарства підозрюється у незаконній порубці дерев та у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246, ч. 3 ст. 365 ККУ).