Гарячі новини

Політолог Віктор Небоженко про скандал з плівками Онищенка: "Це страшний удар по іміджу президента"

Депутат-утікач Олександр Онищенко, якого звинувачують у розкраданні газу, оприлюднив частину запису розмови нібито за участю президента Петра Порошенка.

На ньому обговорює справу екс-міністра екології Миколу Злочевського, щодо закриття кримінальних справ проти чиновника та його бізнесу.

Gazeta.ua поцікавилася думкою оглядачів і політиків на цей факт.

Віктор Небоженко, політолог:

"Це страшний удар по іміджу президента. Зараз здається, що вибори далеко і що це сварються двоє колишніх партнерів. Але насправді, це один із серйозних наріжних каменів в стіну, яка не дасть можливості Порошенкові стати вдруге президентом.

Напевно, це початок якоїсь кампанії. Як колись починалося з майора Мельниченка. Техніка дуже схожа. Тоді сильний і невразливий Кучма звалився після плівок.

Говорили: Порошенко - слабкий президент, але талановитий як бізнесмен. Мовляв, зробив мільярд доларів в злиденній країні. Виявляється, все простіше. Звичайно, ніякої Захід не прийде сюди і це не справжній бізнес.

Надалі від президента будуть дистанціюватися перспективні політики, сильні фігури. У Верховній Раді таких багато. І ніхто з них після заяв Онищенка Порошенка не підтримав"

Віктор Чумак, народний депутат, колишній член фракції БПП:

"Онищенко кілька разів заявляв, що передав ці записи правоохоронним органам. Коли вся ця історія починалася - в Адміністрації президента була паніка. Навіть мене туди запрошували, просили не коментувати це. Тому не думаю, що це фейк.

Президент обрав тактику замовчування всіх гострих питань.

Подібні записи все одно мають політичний ефект. Воно накопичується і "вистрілить" на виборах. Коли суспільство відштовхне від себе Порошенка.

Водночас, у правовому плані записи навряд чи застосують. Хоча, якщо Порошенко не стане президентом у 2019 році, його наступник дасть справі хід. Причому кримінальний".