Гарячі новини

Поблизу українсько-польського кордону на автошляху Київ-Ковель- КПП«Ягодин» розпочалась акція протесту нововолинських шахтарів, яким не виплачується зарплатня

Сьогодні, 9 жовтня 2017 року, поблизу українсько-польського кордону на автомобільному шляху міжнародного значення М 07, Київ-Ковель-контрольно-пропускний пункт «Ягодин», розпочалась мирна акція протесту нововолинських шахтарів.Про це повідомляє ДПСУ.

«Об 11.30 на відстані 2 кілометрів від пункту пропуску «Ягодин» в районі населеного пункту Старовойтове, що на Волині, відбулось перекриття автомобільної дороги між Києвом та  Варшавою шляхом безперервного руху на пішому переході учасниками акції близько 70 чоловік. В результаті переговорів співробітників Національної поліції з учасниками пікету стало відомо, що вони готові частково пропускати по одному легковому транспортному засобу, але рух вантажівок заблоковано повністю», - йдеться у повідомленні.

Державна прикордонна служба України інформує подорожуючих, які планують перетнути державний кордон України в пункті пропуску «Ягодин», про можливі незручності та рекомендує під час планування поїздок з подальшим перетином кордону скористатися іншими пунктами пропуску.

Нагадамо,з 2 жовтня працівники копальні "Бужанська" та ВП "Шахта №9 "Нововолинська" ДП "Волиньвугілля" відмовлялися спускатися під землю, вимагаючи виплати заробітної плати за липень і серпень та оновлення матеріально-технічної бази. 

5 жовтня голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець заявив, що з наступного дня шахтарям пообіцяли почати гасити зарплатні борги за липень, а з 11 жовтня - за серпень.

Лідер профспілки попередив: : якщо зарплата не буде виплачена, шахтарі  9 жовтнязаблокують міжнародний митний перехід "Ягодин".