Гарячі новини

Охорона Південно-Західної залізниці зупинила групу осіб, яка нищила електричку і виламувала двері до кабіни машиніста

Стрілець воєнізованої охорони регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця», який застосував табельну зброю, щоб усунути загрозу безпеці пасажирів приміського електропоїзда  та локомотивної бригади, діяв згідно зі службовим обов’язком та вимогами чинного законодавства.Про це повідомляє сайт "Укрзалізниці".

12 лютого о 17:30 на зупиночній платформі Карапиші-2 до першого вагона приміського електропоїзда сполученням Миронівка – Козятин зайшли троє осіб, які під дією алкоголю або наркотичних речовин знаходилися у вкрай агресивному стані.

Спочатку молоді люди порушували громадський порядок і ображали пасажирів, потім узялися нищити салон приміського електропоїзда та спробували проникнути до кабіни керування рухомим складом.

Між зупиночним пунктом Лютарський та станцією Ольшаниця зухвалі правопорушники зірвали стоп-кран і зупинили приміський електропоїзд, після чого спробували виламати двері до кабіни машиніста.

У кабіні в той час знаходився озброєний стрілець стрілецької команди станції Миронівка, який добирався до станції Сухоліси, щоб заступити на охорону вантажного поїзда з номенклатурним вантажем.

Стрілець вийшов до агресивних молодиків і звернувся до них з вимогою припинити протиправні дії, попередивши хуліганів про можливість застосування ним зброї в разі продовження цих дій.

У відповідь зловмисники скоїли напад на працівника воєнізованої охорони, намагаючись відібрати зброю.

Щоб припинити агресивні дії, які становили загрозу безпеці пасажирів приміського електропоїзда, локомотивної бригади та його життю, стрілець після двох попереджувальних пострілів застосував табельну зброю на ураження.

Отримавши відсіч, порушники на станції Ольшаниця залишили приміський поїзд і спробували зникнути. Однак правоохоронці, які прибули на виклик залізничників, затримали групу нападників, яким 30-32 роки.

При цьому з’ясувалося, що всі зловмисники отримали поранення: двоє – незначні, а третій – тяжке. Наразі він знаходиться в реанімації.

Випадок розслідується Рокитнянським районним відділом поліції. Відкрите кримінальне провадження, ведуться слідчі дії.