Гарячі новини

Новий спалах COVID-19 розпочинається з західної України, в зоні ризику - Чернівецька, Волинська, Львівська та Тернопільська області - KSE

Новий спалах COVID-19 розпочинається на території західної України, в зоні ризику - Чернівецька, Волинська, Львівська та Тернопільська області, де динаміка рівня госпіталізації перевищує 50%, попереджають експерти Київської школи економіки (KSE), повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Спалах знову розпочинається із західної України. В зоні ризику - Чернівецька, Волинська, Львівська та Тернопільська області", - повідомляється в прес-релізі KSE.

За даними KSE, також наразі відзначається зростання добової смертності. Зокрема, цього тижня зафіксовано 51 померлого від COVID-19 за добу, тоді як минулого тижня було 38 померлих.

При цьому експерти KSE зазначають, що в Україні вакциновано 15,5% населення, хоча б однією дозою вакциновано 19%.

"Темпи вакцинації в Україні стабілізувалися на високому рівні: середня кількість щеплень наразі становить 132 тис. на добу. Для утримання і нарощування темпів вакцинації Україна потребує понад 100 тис. вакцинацій за добу", - зазначили в KSE.

Експерти звертають увагу, що за нинішніх темпів вакцинальної кампанії наявної в Україні вакцини вистачить щонайменше до середини грудня 2021 року.