Гарячі новини

The New York Times:"Європейські країни не готові передати Україні обіцяну кількість танків Leopard 2"

Європейські країни не готові передати Україні обіцяну кількість танків Leopard 2, пише газета The New York Times.
 
"Деякі країни виявили, що танки в їхньому арсеналі фактично не працюють або не мають запасних частин", - пише газета.
 
За її даними, Німеччина та союзники не можуть "наскрестити" достатньо Leopard 2 навіть на два танкові батальйони — а це всього 62 машини.
Про те, що страны НАТО могут передать Украине до 62 немецких основных боевых танков Leopard 2, заявив і міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. За його словами, цього буде достатньо для формування двох танкових батальйонів.
 
Деякі країни,  як пише The  New York Times,які ще недавно вимагали у Берліна дозволу на реескпорт танків, тепер не можуть знайти достатньо машин для відправки.
 
"Очевидно, що були деякі країни, які воліли ховатися за Німеччиною. Сказати: ми б із задоволенням, якби нам дозволили. Але коли ми дозволили, вони нічого не зробили", - сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус на Мюнхенській безпековій конференції.Незважаючи на те, що в Європі є близько 2000 танків Leopard 2 різних моделей, обіцяних Україні, як і раніше, не вистачає сотень, які, за її словами, їй потрібні".
Іспанія ремонтує танки Leopard для передачі Україні, заявила міністр оборони Іспанії Маргаріт Роблес.
 
"Існує кілька серій Leopard: 2A4 та 2A6. 2А4, які зберігалися в Сарагосі в плачевних умовах, зараз ремонтуються. Незабаром капітальний ремонт буде завершено. Це дозволить включити їх до складу батальйону разом із танками, подарованими іншими країнами", - заявила вона.
 
Також розпочалася підготовка українських екіпажів для танків Leopard та спеціальних команд, які займатимуться обслуговуванням, додала міністр.