Гарячі новини

Надвірнянська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 4-х службовців МНС за фактом розтрати “повеневих” коштів

Надвірнянська окружна прокуратура (Івано-Франківська обл.) скерувала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох службовців за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
В ході розслідування обвинувачені відшкодували 280 тис. грн збитків.
 
 
Нагадаємо, голова та троє членів тимчасової комісії з питань надзвичайних ситуацій, один із яких – депутат селищної ради, зловживаючи своїм службовим становищем, заповнили та підписали акт обстеження технічного стану житлового будинку в с. Білі Ослави, внісши неправдиві відомості про те, що він зруйнований унаслідок повені (червень 2020 року), пише Галка.
 
На підставі цього будинок віднесли до першої категорії постраждалих унаслідок повені, а його власник, який виявився братом одного із членів комісії, отримав грошову допомогу в розмірі 300 тис. грн. Однак за висновком експерта встановлено, що вказаний будинок пошкоджений унаслідок повені частково, а тому власник мав право на одержання 20 тис. грн.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт розглядатиме по суті суд, повідомляє обласна прокуратура.