Гарячі новини

На Луганщині за матеріалами СБУ засуджено двох спільників терористів

 

На Луганщині за матеріалами СБУ засуджено двох спільників терористів. Про це повідомляє прес-служба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях , пише Ostrovok.

За матеріалами Служби безпеки України на Луганщині до різних термінів ув’язнення засуджено спільників терористичної організації «ЛНР».

Правоохоронці встановили, що протягом січня-лютого 2016 року мешканець Попасної Луганської області збирав інформацію про кількісний склад, дислокацію та маршрути пересування сил антитерористичної операції. Отримані відомості зловмисник мобільним телефоном передавав представникам незаконних збройних формувань.

Оперативники спецслужби затримали поплічника терористів у його помешканні.

Суд визнав затриманого винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Інформатору бойовиків суд призначив покарання у вигляді трьох років та двох місяців позбавлення волі.

Вирок суду набув законної сили.

Новоайдарський районний суд виніс вирок ще одному спільнику бойовиків за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Співробітники СБУ встановили, що у травні 2014 року мешканець Щастя брав активну участь у проведенні в місті псевдореферендуму. Зловмисник, зокрема, очолював так звану «територіальну виборчу комісію» і контролював проведення незаконного заходу. Таким чином він розраховував обійняти керівну посаду у лавах терористів. Проте під час звільнення Щастя силами антитерористичної операції від незаконних збройних формувань зловмисник утік до тимчасово окупованого Луганська, де жодних «посад» йому не запропонували.

Суд визнав поплічника бойовиків винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді семи років позбавлення волі заочно. 

Злочинця оголошено у розшук. Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення вироку до виконання.