Гарячі новини

На Луганщині від порушників законодавства бюджет отримав 13,4 млн грн податків та штрафів

На Луганщині від порушників законодавства бюджет отримав 13,4 млн грн податків та штрафів.

З початку року фахівці податкового та митного аудиту фіскальної служби Луганщини провели 40 планових та 147 позапланових перевірок ризикових суб‘єктів господарювання регіону. У 90 відсотках випадків виявлено порушення податкового законодавства.

У відомстві зазначили, що за результатами проведених контрольно-перевірочних заходів донараховано узгоджених податкових зобов’язань 118,5 млн грн. Крім того, за актами перевірок минулих років після проходження процедури адміністративного та  судового оскарження узгоджено 11,6 млн грн.

Також у ході перевірок зменшено від’ємне значення об’єкту оподаткування з податку на прибуток на 1 млрд 359 млн грн та зменшено суму ПДВ, яка заявлена до відшкодування, на 5,6 млн грн.

Інакше кажучи, усі викриті схеми ухилення від сплати податків вказують, що планові контрольно-перевірочні заходи фіскалів спрямовуються лише на ті підприємства, які свідомо не сплачують або сплачують не в повному обсязі платежі до бюджету, використовуючи схеми мінімізації або ухилення від оподаткування.