Гарячі новини

На Луганщині припинено діяльність проросійської «активістки», яка збирала для терористів персональні дані українських військових

На Луганщині припинено діяльність проросійської «активістки», яка збирала для терористів персональні дані українських військових, - повідомляє прес-служба УСБУ в Луганській області.

У Луганській області співробітники СБУ викрили інформаторку терористів «ЛНР» та «ДНР», яка для антиукраїнської діяльності використовувала соціальні Інтернет-мережі.  

Встановлено, що у лютому та березні 2014 року 50-річна мешканка Сєвєродонецька брала участь в організації акцій громадської непокори, інспірованих сепаратистами, та розповсюджувала листівки із закликами до зміни та повалення конституційного ладу України.

Пізніше  через соцмережі Інтернету вона займалася організацією фінансової допомоги бойовикам «ЛНР» та вербуванням  громадян РФ до лав незаконних російсько-сепаратистських збройних формувань.

Крім того, «активістка» збирала і поширювала на сепаратистських електронних ресурсах, у тому числі, з метою передачі російським спецслужбам, персональні дані українських бійців, які беруть участь в проведенні антитерористичної операції.

Дії зловмисниці ретельно задокументовані оперативниками СБУ, що працюють у сфері протидії проявам тероризму й сепаратизму в кібер-просторі.

На початку травня громадянку затримано. За фактом сприяння терористичній організації слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу  України. Чинне законодавство передбачає за цей злочин до 15 років ув’язнення.

Тривають слідчі дії.