Гарячі новини

На Кіровоградщині викрито начальника Льотної академії та керівника училища на отриманні 20 тис дол США

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури начальника Льотної академії одного з вищих навчальних закладів України та його підлеглого – керівника училища викрито на вимаганні та одержанні 20 тис дол США неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).Про  це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, начальник академії спільно зі своїм підлеглим вимагали та отримали кошти від підприємця за укладання угод про співпрацю у сфері професійної підготовки студентів саме з його фірмою.

Після одержання неправомірної вигоди чоловіків затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. Тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції України в Кіровоградській області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.