Гарячі новини

Міський голова Івано-Франківська доручив відправити додому "гастролерів", які заробляють на птахах

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків відреагував на "гастролерів", котрі використовують птахів для заробляння грошей.

За словами Руслана Марцінківа, франківці в мережі, а також особисто скаржаться йому на "гастролерів зі столиці", які ходять вулицями міста з тваринами, інформує Фіртка.

"Вони садять звірятко на руку чи плече, фотографують, а тоді вимагають гроші за світлину. Муніципальна інспекція з благоустрою, Муніципальна Варта Івано-Франківськ та Патрульна поліція Івано-Франківської області повинні з'ясувати звідки приїхали хлопці та допомогти їм повернутися додому", - доручив міський очільник.

Сьогодні на сайті електронних петицій до влади Івано-Франківська, з’явилася вимога заборонити фотографуватися з дикими тваринами та птахами.

«Не секрет, що в Івано-Франківську з’явились особи, які перебувають на території «Стометрівки» та пропонують людям сфотографуватися з мавпою, соколом та іншими тваринами. Що у сучасному світі є неприпустимим. Просимо заборонити експлуатацію тварин для жебракування та фотопослуг на території міста», – додає Олександр Тодорчук,засновник ініціативи UAnimals.