Гарячі новини

Минулої доби інтенсивність бойових дій в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі зросла

Минулої доби інтенсивність бойових дій в районі проведення операції Об’єднаних сил зросла. Зокрема, тричі наші опорні пункти були обстріляні із заборонених мінометів 120-го калібру.Про це повідомляє  прес-служба ООС.

Протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 10 випадків ведення вогню по позиціях наших військ. У тому числі противник 3 рази застосовував заборонене озброєння, випустивши по наших позиціях 33 міни калібру 120 мм.

За добу внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. Наразі йому надається уся необхідна медична допомога в одному з військових мобільних госпіталів.

Луганський напрямок

Вчора противник проявляв активність у другій половині дня.

З невеликою перервою у часі відбулося 3 прицільних ворожих обстріли. І хоча обстріли були не тривалими – до 20 хвилин, проте досить щільними, тому нашим воїнам довелося активно на них відповідати вогнем із чергових засобів.

Зокрема, з 14:10 до 14:30 позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Кримського російсько-окупаційні війська обстріляли зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї.

Біля Новолуганського вкотре лунали постріли з великокаліберного кулемету.

А поблизу Травневого по українських опорних пунктах окупанти з 16:25 20 хвилин вели вогонь з озброєння бойової машини піхоти та станкового протитанкового гранатомету.

Донецький напрямок

Випадків порушення противником режим тиші було значно більше – сім, з яких майже половина – із застосуванням 120-х мінометів.

Найбільше обстрілів – три – зафіксовано в районі населеного пункту Водяне. Тут російсько-окупаційні війська вранці та надвечір випустили по підрозділах Об’єднаних сил, що обороняються загалом 29 мін зазначеного калібру, а під вечір вели вогонь зі станкового протитанкового гранатомету.

Поблизу Павлополя ворог за добу відкривав вогонь двічі. З 07:20 до 08:50 – з протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів. А близько 15:00 – знову зі станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру.

Провокаційний обстріл з використанням ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї окупанти зранку влаштували неподалік Авдіївки.

Крім того, військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил, які виконують бойові завдання в районі Лебединського з о пів на п’яту вечора за 25 хвилин нарахували на своїх позиціях 4 розриви мін 120-го калібру.