Гарячі новини

"Мавпи у військовій формі". Двох військовослужбовців, які влаштували стрілянину у поїзді «Костянтинівка - Київ», звільнили з посад

Двох військовослужбовців, які влаштували стрілянину у поїзді «Костянтинівка - Київ», звільнили з посад.Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України на своїй сторінці в Facebook.

У відомстві підтвердили, що військовослужбовці в ніч на 6 квітня їхали з Краматорська до Києва. Вони везли секретну кореспонденцію в окремому купе (№126).

Близько 2 ночі військові почали стріляти з вогнепальної зброї прямо в купе. Обійшлося без постраждалих, вся кореспонденція - неушкоджена, її доставлять адресатам.

Після інциденту Нацполіція затримала дипломатичного кур’єра Відділу дипломатичних кур’єрів ГУУФЗ Держспецзв’язку та старшого офіцера фельдзв’язку з особливих доручень 1 відділу Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв’язку за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ст. 296 частини 4 і ст. 345 частини 1 КК України.

Затримання відбулося на залізничній станції Красноград Харківської області.

«Наказом від 6 квітня зазначених військовослужбовців звільнено з посад шляхом зарахування у розпорядження», - йдеться в повідомленні.

За даним фактом проводиться службове розслідування.

Відео з місця опублікувала поліція Харківської області.

В купе військовослужбовці надалі забарикадувалися. Вони погрожували відкрити вогонь на ураження, якщо їх штурмуватиме спецназ.

На місці постраждалих не було, пасажирів на час поліцейської спецоперації евакуювали.

За фактом стерянини порушен кримінальне  провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і 1 ч. ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України. Тепер військовим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.