Гарячі новини

Луганські енергетики передали Денісовій свій останній лист, нещодавно направлений до Кабміну - щодо поглиблення кризи на Луганщині, якщо центральна влада не втрутиться

9 листопада в Станицю Луганську приїхала Людмила Денісова, уповноважена Верховної Ради України з прав людини.Про це повідомляє  ЛЕО.

Разом з гостями з Литви вони провели робочу зустріч на місцевому КПВВ (єдиний на Луганщині), ознайомились з його роботою, побалакали з прикордонниками.
 

Про свої проблеми омбудсмену розповіли й працівники прифронтового Станично-Луганського РЕМ, які в цей день проводили роботи щодо поліпшення електрозабезпечення КПВВ. Також енергетики передали пані Денісовій свій останній лист, нещодавно направлений до Кабінету міністрів України - щодо поглиблення кризи на Луганщині та страхітливих наслідків цього, якщо центральна влада не втрутиться.
 

Це вже не перше звернення луганських енергетиків до високопосадовців.

"За останні роки ЛЕО надіслало ледь не тонни листів - й міністрам, й народним депутатам, й омбудсменам. Інформували енергетики про руйнування енергосистеми та жахливу кризу на Луганщині й омбудсмена Людмилу Денісову. На жаль, як бачимо, ця тема до сих пір чомусь залишається для високопосадовців Terra incognita...Можливо, проблеми луганських енергетиків не мають відношення до омбудсмена? Не знаємо. Але думалось, що триденка на підприємстві вже майже 2 роки, мізерні зарплатні, надважлива робота на фронті (але без зброї в руках для самозахисту), відсутність в людей трудового стажу через несплату ЄСВ, відсутність та проблеми з лікарняними та іншими соцвиплатами, відмови в допомозі енергетикам, що постраждали при виконанні службових обов'язків на лінії фронту - здавалось, що все це має стосунок до порушень прав наших людей. Які не заслужили такого ставлення.Так, ці три тисячі людей працюють на приватному підприємстві, але ж це три тисячі працівників разом зі своїми родинами! Вони працюють на фронті, від них залежить життя людей в усій підконтрольній Луганщині. І їх підприємство - ЛЕО - опинилось в такій ситуації саме через дії та бездіяльність Кабміну.Хіба мають енергетики страждати через такі "симпатії" деяких урядовців?!
Сподіваємось, що в Києві нарешті зглянуться на луганських енергетиків. Сподіваємось, що пані Людмила роздивиться "що і як", та зможе якось нам допомогти...", - написали в соцмережі працівники ЛЕО.