Гарячі новини

Лисичанський суд засудив мешканця Привілля до дев"яти років за ет, щостояв на блокпосту, а потім вступив до терористичного формування "Лєший"

За матеріалами Служби безпеки України Лисичанський міський суд засудив члена терористичної організації «ЛНР» до дев’яти років позбавлення волі заочно.

Співробітники СБУ встановили, що мешканець міста Привілля Луганської області у травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань. Спочатку зловмисник проходив «службу» на блокпостах бойовиків, де зі зброєю в руках контролював переміщення транспорту й пасажирів.

Після визволення міста  утік до окупованого Луганська, де вступив до терористичного формування «Лєший».

"Наприкінці 2014 року українські військові блокували спробу зловмисника, який перебував у складі диверсійної групи, прорватися на мирну українську територію в районі траси Бахмутка.Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання бойовика у Привіллі правоохоронці вилучили військові засоби ураження, які він планував використати для вчинення диверсій", -розповідає прес-служба УСБУ.

Суд визнав учасника угруповання винним у вчиненні злочинів передбачених ч. 1 ст. 258-3 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі.

Початок терміну виконання покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення судового вироку до виконання.

Засудженого оголошено у розшук.

Вирок набув законної сили.