Гарячі новини

Ліберальне крило Демократичної партії США із 30 депутатів закликає Байдена "переглянути стратегію щодо України" - The Washington Post

Ліберальне крило Демократичної партії США закликає Байдена переглянути стратегію щодо України.Про це повідомляє The Washington Post, пише Країна.

За інформацією видання, група із 30 депутатів-демократів Палати представників закликає президента Байдена різко змінити свою стратегію щодо війни в Україні та вести прямі переговори з Росією.

"Вперше видатні члени його власної партії підштовхують Байдена до зміни його підходу до України", – пише The Washington Post.

У листі 30 демократів закликають Байдена поєднувати безпрецедентну економічну та військову підтримку, яку Штати надають Україні, з "запобіжним дипломатичним поштовхом, подвоїти зусилля щодо пошуку реалістичних рамок для припинення вогню".

Демократи особливо стурбовані тим, що США не ведуть регулярний діалог з Росією в рамках своїх зусиль щодо припинення затяжної війни, що призвела до загибелі тисяч людей та переміщення 13 мільйонів людей.

"Чим довше триває війна в Україні, тим вищий ризик її ескалації — із широкомасштабними руйнівними наслідками", — сказала лідерка 30 демократів Праміла Джаяпал у коментарі для The Post.

"У нас не повинно бути жодних ілюзій щодо завдання, що стоїть перед нами, але... мої колеги і я закликаємо адміністрацію зробити активні дипломатичні зусилля, щоб знайти реалістичні рамки для припинення вогню", - додала вона.