Гарячі новини

Командира військової частини у Делятині засудили за хабар

Надвірнянський районний суд визнав винним у вимаганні 20 000 грн неправомірної вигоди підполковника, командира військової частини АЗ892, що дислокується у Делятині.

У матеріалах справи зазначається, що підполковник у травні 2017 року отримав по 10 000 грн хабаря від двох чоловіків, які хотіли проходити у частині військову службу за контрактом.

За ці гроші командир обіцяв видати чоловікам відношення для військкомату, які нададуть можливість безперешкодно укласти контракт на службу у ЗСУ та проходити її у військовій частині АЗ892.

У суді командир частини свої провини не визнав. Він заявив, що це була провокація і всі документи для проходження військової служби він видавав згідно із законодавством.

За його словами, він передав чоловікам потрібні відношення 16 травня у піцерії в Делятині. Після чого один з чоловіків начебто передав йому якісь документи, і він подумав, що це копії їхніх паспортів та ідентифікаційні коди, тому, не дивлячись, взяв та поклав їх у кишеню. Тоді чоловіки вийшли на перекур, а до піцерії зайшли працівники поліції та повідомили, що він затриманий. Підполковник вважає такі дії провокацією. Обвинувачений просив суд виправдати його, наполягаючи, що інкримінованого йому злочину не вчиняв і доказів винуватості суду начебто не надано.

Однак суд дійшов висновку, що вина підполковника доведена. Офіцеру призначено покарання у вигляді 25 500 грн штрафу з позбавленням права обіймати певні посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративних господарських функцій на підприємствах, установах і організаціях незалежно від форми власності строком на 3 роки.

Вирок ще може бути оскаржений в апеляційній інстанції.