Гарячі новини

ISW:""Конфлікт між Міноборони РФ та Пригожиним, ймовірно, досяг свого апогею на тлі Бахмутської битви

"Конфлікт між Міноборони Росії та лідером групи "Вагнера" Євгеном Пригожиним, ймовірно, досяг свого апогею на тлі Бахмутської битви",  зазначає ISW, яку цитує Euronews.
 
МО РФ, ймовірно, користується можливістю навмисно витрачати в Бахмуті як елітні сили "Вагнера", так і "зеків" - для ослаблення Пригожина та підриву його прагнень посилити свій вплив у Кремлі.
 
Пригожин зміг збільшити свої сили на 40 000 засуджених, ймовірно, з дозволу Кремля на вербування у в'язницях у 2022 році, але втратив цей дозвіл та доступ до цього кадрового резерву на початку 2023 року.
 
Міністерство оборони Великобританії додає: "Близько половини ув'язнених, яких "Вагнер" вже направив до України, швидше за все, загинули. Якщо заборона збережеться, Пригожин, швидше за все, буде змушений скоротити масштаб чи інтенсивність операцій "Вагнера" в Україні".
 
Він уже пригрозив вивести війська "Вагнера" з Бахмута та й натякнув, що російське МО використало "Вагнер" для важких та високоінтенсивних боїв у міських умовах за Бахмут, щоб зберегти регулярні російські сили.