Гарячі новини

Independent: За півстоліття від природних катаклізмів загинуло 2 млн осіб, а збитків отримано на $4,3 трлн

За півстоліття від природних катаклізмів загинуло 2 млн осіб, а збитків отримано на $4,3 трлн, пише Independent
 
Метеорологічне підрозділ ООН повідомляє, що близько 12 000 екстремальних погодних і кліматичних явищ, що сталися за останні 50 років по всьому світу, забрали життя понад 2 мільйони людей і завдали економічної шкоди на $4,3 трлн.
 
Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) наголошує на важливості покращення систем оповіщення про екстремальні погодні явища до 2027 року. Організація попереджає про вплив антропогенного фактора на зміну клімату, заявляючи, що підвищення температури вже збільшило частоту та інтенсивність природних катаклізмів, включаючи повені, урагани, циклони та посухи.
 
Більшість економічної шкоди з 1970 по 2021 рік було завдано США на $1,7 трлн, тоді як 9/10 смертей у світі зафіксовано в країнах, що розвиваються. ВМО заявляє, що системи раннього попередження допомогли знизити смертність. Однак, як ми знаємо, із цим у країнах «третього» світу, як і раніше, великі проблеми. Так, у Сомалі через посуху вже загинуло 43 тисячі людей, з яких близько половини — діти. А прогноз на 2023 рік по цій країні ще 18 000-34 000 загиблих.
 
ВМО прогнозує 66% ймовірність того, що протягом п'яти років Земля зіткнеться з підвищенням загальної температури на 1,5°C порівняно з серединою 19 століття, що може призвести до тяжких наслідків для жителів усієї планети.
 
Однак, земляни, як і раніше, вважають за краще вирішувати свої проблеми «кулаками і кийками», опиняючись здебільшого нездатними зазирнути за 2-3 річний рубіж і переступити через свої егоїстичні амбіції.