Гарячі новини

ЕС готується до можливої ​​нової хвилі українських біженців із наближенням зими

Країни Східної Європи готуються знову відкрити центри прийому та поповнюють запаси продуктів харчування в очікуванні можливого нового сплеску українських біженців, оскільки наближається зима, а Росія атакує енергомережу та теплоцентралі України.

Вважається, що близько 6,9 мільйона людей є внутрішньо переміщеними особами в Україні, які часто живуть у дуже важких умовах, і план на випадок надзвичайних ситуацій уряду Словаччини передбачає можливе прибуття сотень тисяч із них у найближчі місяці.

Дані Управління Верховного комісара ООН у справах біженців свідчать про 4,5 мільйона українських біженців, які зараз зареєстровані за різними схемами захисту по всій Європі, багато з них у країнах ЄС, які межують з Україною – Словаччині, Польщі, Угорщині та Румунії.

 

Після початкового сплеску після вторгнення Росії 24 лютого, наприкінці весни кількість біженців, які прямують на захід з України, зменшилася. Цієї осені значного зростання чисельності не спостерігалося, але благодійні організації кажуть, що тепер є ознаки збільшення переміщення через кордони, і активізують підготовку.