Гарячі новини

Чому Петро Порошенко провалив обіцянку відкрити в Україні офіс підтримки ООН із використання миротворців на Донбасі?

Запитання, сформульоване в заголовці матеріалу, ставить видання "Слово і діло", з якого ми передруковуємо матеріал.

"Ми продовжуємо пильно стежити за обіцянками президента України, оскільки до виборів залишився рівно рік і прийшов час подивитися, що вдалося втілити в життя Петру Порошенку.

Президент України Петро Порошенко провалив обіцянку відкрити в Україні офіс підтримки ООН із використання миротворців на Донбасі.

Таку обіцянку він дав 5 червня 2015 року, нагадує «Слово і Діло».

«У травні (2015 року – ред.) з візитом відвідав Київ генеральний секретар ООН. Ми також домовилися, що буде зроблений перший крок і буде відкритий в Україні, ми зараз працюємо над тим, щоб прискорити цей процес, так званий офіс підтримки ООН. Це перший передовий загін, який вивчить можливість застосування миротворців під егідою Ради безпеки ООН», – заявив Порошенко на прес-конференції.

У вересні 2016 року у відповідь на наш запит Міністерство закордонних справ України повідомило, що питання створення офісу ООН продовжує перебувати серед пріоритетних для делегації України в ООН.

29 березня 2018 року в МЗС повідомили «Слову і Ділу», що звернення української сторони до керівництва секретаріату ООН щодо створення в Україні офісу ООН залишилися без позитивної реакції.

Оскільки майже через три роки в Україні так і не створений офіс підтримки ООН, обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Порошенко дав 284 обіцянки, з яких 120 виконав, а 79 – провалив".

Але з матеріалу слідує запитання, яке видання не ставить: А наскільки приорітетним для діючої влади є прининення воєнного конфлікту на Донбасі? Запитання з розряду риторичних.