Гарячі новини

"Чи за таку Україну вмирають на Сході?". Сьогодні під стінами франківської ОДА пройшов пікет працівників агропромислового комплексу, медичної і освітньої сфери

9 жовтня під стінами франківської ОДА пройшов пікет працівників агропромислового комплексу, медичної і освітньої сфериінформує “Місто”.

Акції проходять по всій Україні проти рішень влади підвищити ціни на газ, електроенергію та товари першої необхідності.

На пікет з’їхалися представники професійних спілок зі всієї Івано-Франківської області.

“Вимагаємо погасити заборгованість по оплаті праці, припинити економію на людській праці, встановити розмір прожиткового мінімуму 5167 гривень, 2840 – мінімальний розмір пенсії, 7100- мінімальна оплата праці. Крім того, не допустити підвищення цін на газ, тарифів на електроенергію та споживчі товари, забезпечити виключення з розміру мінімальної оплати доплат, надбавок,винагород, зупинити державне рейдерство”, – звертаються до влади протестувальники.

Ігор Басюк, голова прикарпатських профспілок, каже, що всі вимоги щодо соціальної справедливості, гідної оплати праці, робочих місць, забезпечення прозорості формування тарифів, врахування пропозицій соціальних партнерів не підтримується урядовою стороною, пише Галка.

"Усі вимоги щодо соціальної справедливості, гідної оплати праці, робочих місць, забезпечення прозорості формування тарифів, врахування пропозицій соціальних партнерів не підтримується урядовою стороною та ще й здійснюють виселення профспілок з будівель, де вони діяли роками. Думка тих, хто живе в Україні, сплачує податки та борги валютному фонду, не є пріоритетною. Кваліфіковані працівники назавжди покидають Україну. Чи за таку Україну вмирають на Сході та просять пільг і субсидій", – зауважує голова профспілок області Ігор Басюк.

“Профспілки виселяють з будівель, де вони діяли роками. Думка тих, хто живе в Україні, сплачує податки та борги валютному фонду, не є пріоритетною. Кваліфіковані працівники назавжди покидають Україну”, – додає Ігор Басюк.