Гарячі новини

4 млн грн та позашляховик за вирішення кадрових питань – судитимуть президента НААН України

Офісом Генерального прокурора направлено до суду обвинувальний акт стосовно президента Національної академії аграрних наук України за фактом одержання неправомірної вигоди  (ч. 3, 4 ст.368 КК України).

 

Розслідуванням встановлено, що президент НААН України використовуючи своє службове становище, вимагав 4 млн грн неправомірної вигоди за незвільнення керівника держпідприємства, яке входить до структури академії, та неперешкоджання проведенню господарської діяльності.

 

Крім того, він одержав неправомірну вигоду у виді позашляховика за сприяння у призначенні на посаду директора іншого держпідприємства зі структури НААН, а також неперешкоджання укладанню ним договорів про спільну діяльність з конкретними суб’єктами господарської діяльності. До того ж, за таку винагороду він мав включити заздалегідь визначену особу до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і членів-кореспондентів НААН України та передати відповідні матеріали на розгляд Президії академії наук.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України, за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.