Гарячі новини

27 та 28 січня в Луганській області після проведених реформ від електропостачання відключаються установи бюджетного сектору - ЛЕО

27 та 28 січня на підконтрольній Україні частині Луганської області  відбудуться відключення установ бюджетного сектору, повний список яких наведено у таблиці нижче. Про це повідомляє Луганське енергетичне об"єднання

Така ситуація склалася через реформу органів самоврядування в частині децентралізації та створення ОТГ (об’єднаних територіальних громад), відповідно до положень якої значна частина споживачів бюджетної сфери не має змоги укласти договір на розподіл електричної енергії на поточний рік.

 

 

Згідно  Закону про ринок електричної енергії, споживання електричної енергії без договору – неможливе, що змушує ТОВ «ЛЕО» провести відключення таких споживачів.

Відчуваючи складність ситуації, ТОВ «ЛЕО» ще з жовтня місяця 2020 року зверталося до Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, міських і районних військово-цивільних адміністрацій та створених ОТГ щодо необхідності прийняття мір, які б запобігли цьому відключенню.

Деякі відповідальні ОТГ знайшли рішення, однак здебільшого ніяких мір так і не було прийнято і договори не було переукладено.

Звертаймося до Президента України, Кабінету міністрів, Верховної Ради та інших можновладців, які заінтересовані у своєчасному та позитивному вирішенні питання з реформування органів самоврядування з проханням втрутитися в ситуацію та досягнути згоди у цьому важливому питанні та не допустити відключення цих об’єктів шляхом вирішення створення перехідного періоду, під час якого бюджетні організації зможуть укласти договори з розподілу (постачання) електроенергії, та, як наслідок, сплатити за спожиту електричну енергію, щоб уникнути відключення.

 

Повний перелік установ бюджетного сектору, що підлягають відключенню тут: