Гарячі новини

Зниження кількості цивільних жертв та порушень режиму тиші на Донбасі може стати підґрунтям для відбудови діалогу на Сході – ООН

Сьогодні голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер презентувала 21 доповідь місії ООН.

Згідно з результатами доповіді, в період з від 16 листопада 2017 року до 15 лютого 2018 року Спеціальна моніторингова місія ООН з прав людина зафіксувала 73 цивільних жертв у результаті конфлікту  – 12 людей загинули, 61 – отримали поранення.

«Це є зниженням на 16% у порівнянні з минулим моніторинговим періодом. Однак, разом з цим, ми також зафіксували збільшення випадків цивільних жертв у результаті вибухів та використанні легкого озброєння на 66,7%», – деталізувала Фіона Фрейзер.

У лютому зафіксували найнижчу кількість цивільних жертв від початку конфлікту – жодного смертельного випадку, 7 людей отримали поранення.

«Хоча у березні ми мали 3 цивільні смерті та 7 поранень, загалом тренд зниження кількості цивільних жертв утримується», – зазначила пані Фрейзер.

Вона додала, що після встановлення всеохоплюючого перемир’я опівночі 5 березня, місія фіксує зниження кількості порушень режиму тиші.