Гарячі новини

Заявления о готовящемся наступлении украинских военных на Донбассе не соответствуют действительности - Тука

Заместитель министра по вопросам оккупированных территорий и временно перемещенных лиц Георгий Тука заявил, что заявления о готовящемся наступлении украинских военніх на Донбасе не соответствует действительности. Об єтом он написал на своей странице в Facebook.

Кроме того, он перечислил пункты, которые будут содержаться в законопроекте о восстановлении украинского суверенитета в неподконтрольных районах Донецкой и Луганской областей.

"Виходячи з того, що текст законопроекту не затверджений і вчора відбулось перше обговорення, обозначу лише деякі загальні тези:- Украіна не відмовляється від Мінських домовленостей;- Украіна залишає пріорітетним пошук мирних шляхів вирішення проблем;- Украіна жодним чином не ставить під сумнів необхідність повернення контролю над своєю територією з міжнародно визнаним кордоном включно;- ідея створення оперативного штабу стосується виключно оптимізаціі процесів керування Луганською та Донецькою областями.Будь-які розмови про те, що Украіна "готує наступ", що "Киів вирішив діяти військовим шляхом", все це є виключно елементом російськоі пропаганди, направленоі на залякування людей і дезінформаціі наших міжнародних союзників", - написал он.