Гарячі новини

Відкриття пропускного пункту «Золоте» знову переноситься: за відкриттям пропускного пункту в Щасті може послідувати втрата контролю над мостом через Сіверський Донець - Восток -SOS

Більше року представники України в Мінську прикладають зусилля задля досягнення домовленості з представниками так званої «ЛНР» по відкриттю транспортного контрольного пункту в’їзду-виїзду у Луганській області у Золотому.

Однак, щоразу вимоги бойовиків стають все менш реальними.

Умов для відкриття пункту є три: 1. Облаштування КПВВ за кошти міжнародних організацій. 2. Розведення військ у районі Станиці Луганської. 3. Паралельне відкриття пункту пропуску у місті Щастя.

«Якщо з першим пунктом вимог проблем не виникає, Червоний Хрест та інші донори готові надати необхідну допомогу, то обидві вимоги до української сторони суттєво погіршують оборонну здатність українських військових захищати населені пункти вздовж лінії розмежування. За відкриттям пропускного пункту в Щасті може послідувати втрата контролю над мостом через Сіверський Донець, що контролюється українськими військовими і є стратегічним» — коментує ситуацію Координатор відділу моніторингу Благодійного фонду «Восток-SOS» Євген Васильєв, — «Ми відвідали КПВВ „Золоте“ і відзначаємо, що українська сторона готова запустити на повну роботу пункту хоч сьогодні. Для цього є всі необхідні умови».