Гарячі новини

Уряд вирішив принципове для будівництва електропідстанції питання у Кремінній

Уряд вирішив принципове питання для будівництва електропідстанції у Кремінній. Про це повідомляє прес-служба ЛЦВА.

Цього тижня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято розпорядження стосовно надання дозволу державному підприємству «Національна енергетична компанія «Укренерго» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок орієнтовною загальною площею 18,9191 гектарів земель лісогосподарського призначення, що перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Кремінське лісомисливське господарство».

Передбачено, що земельні ділянки, розташовані на території Кремінського району Луганської області, будуть вилучені та надані зазначеному підприємству в постійне користування для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування об’єкта передачі електричної енергії – підстанції 500 кВ «Кремінська» із заходами повітряних ліній 500 кВ Донбаська – Донська та 220 кВ Кремінська – Ювілейна.

«Реалізація проекту дозволить з’єднати область з об’єднаною енергетичною системою України, забезпечивши надійне постачання електричної енергії на Луганщину. Питання є стратегічним, а його вирішення допоможе налагодити роботу великих промислових підприємств регіону та залучити додаткові інвестиції на територію області», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, коментуючи це рішення Уряду.

На нещодавній нараді в облдержадміністрації представниками ДП «НЕК «Укренерго» відзначено, що будівництво підстанції в Кремінній є пріоритетом для підприємства.

За словами підрядної організації, наразі в районі вже проведено підготовчі заходи. Та головне, що виготовлено дороге обладнання. Так, в монтажі знаходяться автотрансформатор, вимикачі та роз’єднувачі 220 кВ, трансформатори напруги 220 кВ, обмежувачі перенапруги 35 кВ, 220 кВ, 500 кВ та інше.

«Обласна влада сприяє вирішенню усіх питань, що виникають під час реалізації цього проекту. Підстанцію у Кремінній слід ввести в експлуатацію якнайшвидше», – зазначив заступник голови облдержадміністрації.