Гарячі новини

Учасники бойових дій та переселенці отримають довгострокові пільгові кредити для будівництва житла у селі

Учасники бойових дій та переселенці отримають довгострокові пільгові кредити для будівництва житла у селі

За інформаціэю Прес-служби Мінрегіону удосконалено механізм надання довгострокових пільгових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі.

«Ми розширюэмо можливості надання таких кредитів і зможемо збільшити будівництво такого житла, розширивши коло позичальників», — повідомив Віце-прем’эр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, пише 0342.ua.

Уряд затвердив постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі»

.«Громадяни, які були вимушено переселені із тимчасово окупованих територій, зможуть отримати такий кредит. А учасники бойових дій отримають такий кредит першочергово», — пояснив суть постанови урядовець.

За його словами, у 2015 році було надано 2 972 таких кредита.

«Програма розроблена для того, щоб підсилити можливість будівництва на селі. Ця постанова створить додаткові можливості також і для розвитку об’эднаних територіальних громад», — підкреслив Геннадій Зубко.

Постанова передбачаэ надання кредиту різним соціальним верствам сільського населення – як таким, що працюють в особистих селянських господарствах, так і працюючим у суспільному виробництві, зокрема внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованої території, які виявили бажання працювати і проживати в сільській місцевості відповідно до тимчасової реэстрації в сільських населених пунктах.

Документом передбачено першочергове надання кредитів учасникам бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції та громадянам, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб

.Крім того, постановою збільшено граничний розмір кредиту, який розрахований з урахуванням інфляційних процесів в державі.