Гарячі новини

У Новопскові пройшов "Дике поле-фест»

 На Луганщині  пройшов перший фестиваль-конкурс молодіжної культури «Дике поле-фест», який відбувся у Новопскові.Про це повідомляє прес-служба ЛЦВА.

«Упевнена, що переможці та призери в майбутньому стануть гордістю Луганщини. Ми віримо у вас і хочемо допомогти розкрити ваші творчі здібності, заявити про себе. Тож хай переможуть найталановитіші!» – звернулася до учасників заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик під час відкриття заходу.

До привітань також приєдналися голова Новопсковської райдержадміністрації Людмила Латишева та селищний голова Новопскова Вадим Гаєв.

Цікавинкою фестивалю стали творчі локації «MASTER-DANCE» та «Співоча Луганщина», на яких учасники з різних територій разом виконали сучасні українські танець та пісню.

Загалом обдарована молодь змагалася у шести різних номінаціях. Переможці та призери творчих конкурсів отримали нагороди та цінні подарунки від організаторів, а також яскраві враження від виступів та спілкування з друзями.

У номінації «Українське – це стильно» відбувся показ та презентація національного костюму в сучасному стилі. Дипломом І ступеню нагороджено театральний гурт Палацу культури ім. В. Сосюри м. Лисичанська. Друге місце посів творчий колектив Новопсковського Будинку дитячої та юнацької творчості, третє – творча група Сватівського районного народного дому «Сватова-Лучка».

Найкреативнішим тематичним графіті номінації «Арт-об’єкт» визнано роботу Сватівської районної школи мистецтв ім. В. Зінкевича. Друге та третє місця в активі юних художників зі Старобільська та Кремінної.

Серед вокалістів найбільш талановитими виявився представник Новоайдара. Другу та третю сходинки посіли конкурсанти з Лисичанська.

Найцікавіший маршрут та його презентацію у локації «Туристичний маршрут очима молоді» підготувала творча група Навопсковського району. Серед призерів також представники Лисичанська та Новоайдарського району.

Кращою на дискусійному майданчику «Децентралізація. Твій погляд….» була творча група Білокуракинського району. Відзначені також здібності молоді Новопсковського та Марківського району.

Із написанням «Статті з місця подій» та фоторепортажем гідно впорались представники Кремінського, Марківського та Новопсковського районів.

«Вже давно займаюсь співом та брала участь у багатьох творчих конкурсах, але у такому драйвовому фесті – уперше! Сподіваюсь, що він стане доброю традицією та візитівкою нашої області!» – поділилась враженнями лауреатка конкурсу Олена Іванова з Білокуракинського району.

Завершився фестиваль виступом гурту «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії.

Всього участь у першому «Дикому полі» взяли близько 300 юнаків та дівчат.

Організаторами та ідейними натхненниками фестивалю виступили управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації, Луганський обласний центр народної творчості та Новопсковська районна державна адміністрація.