Гарячі новини

"Схід". У Луганській області загальні втрати озимих та ярових культур мінімальні

В Луганськый ОДА відбулася чергова селекторна нарада в форматі відеоконференції під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з питань агропромислового розвитку, повыдомляэ прес-служба ЛОДА.

 

Під час заходу представниками областей надано інформацію щодо поточного стану посівів сільськогосподарських культур та вологозабезпечення ґрунту з урахуванням погодно-кліматичних умов, які склалися у березні-травні 2020 року.

 

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Сергія Хлякіна, у Луганській області загальні втрати озимих та ярових культур мінімальні та складають близько 1 % посівного клину.

 

Доведено інформацію щодо можливого алгоритму отримання коштів з резервного фонду бюджету у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного чи природного характеру, яка завдала шкоди посівам, або призвела до їх загибелі.

 

Під час відеоконференції були також розглянуті питання стану реалізації у 2020 році державної політики, спрямованої на здійснення фінансової підтримки розвитку галузей аграрного сектору.