Гарячі новини

На Сватівщині відкрили газопровід за 10 міліонів

700 жителів Містківської об’єднаної територіальної громади відтепер мають у своїх домівках блакитне паливо. Про це повідомляє Луганська ЦВА.

Довжина вуличного газопроводу склала 48 км, що дозволила з’єднати 334 домогосподарств.

Урочисте відкриття газопроводу відбулося біля домівки сім’ї Ольховських, які одними з перших жителів села підвели газ від вуличної магістралі до будинку.

Слід зазначити, що будівництво підвідного газопроводу до села Містки Сватівського району від АГРС села Коноплянівка Білокуракинського району розпочато ще у 2006 році.

Вартість газопроводу склала більше 10 млн гривень.

Загальна довжина газових мереж складає 68 км, у тому числі підвідного газопроводу – 20 км (з них – 8 км І черги), розвідних мереж – 48 кілометрів.

У 2010 року було введено в експлуатацію І чергу підвідного газопроводу довжиною 11 км у селі Рудівка. Наступного року зареєстровано декларацію про початок будівельних робіт на ІІ чергу будівництва підвідного газопроводу. Але, із-за відсутності коштів на відповідні заходи, будівельні роботи протягом 2014-2016 років не проводилися.

Лише починаючи з 2016 року, цю роботу було продовжено. Завдяки спільним зусиллям обласної, районної та місцевої влади її сьогодні повністю завершено.