Гарячі новини

Людмила Денісова призначила регіонального координатора Уповноваженого з прав людини у Донецькій та Луганській областях

Людмила Денісова призначила регіонального координатора Уповноваженого з прав людини у Донецькій та Луганській областях. Про це повідомляється на сайті Уповноваженого ВР з прав людини.

Ним став відомий правозахисник, перщий в Україні лауреат німецько-французької премії за досягнення у сфері захисту прав людини та утвердження верховенства права, директор громадської організації «Східна правозахисна група» Павло Лисянський. У найзначнішому активі його правозахисної діяльності - особисте звільнення з полону двох громадян, ув’язнених на території так званої ЛНР. Один з них має українське громадянство, другий – грузинське.

Згідно з дорученням Людмили Денісової,  регіональний координатор взаємодії з громадськістю здійснюватиме моніторинг стану дотримання прав і свобод людини на території Донецької і Луганської областей.

У межах його повноважень – безперешкодне відвідання без попереднього повідомлення органів державної влади та місцевого самоврядування, місць примусового утримання громадян незалежно від їхнього статусу, а також ознайомлення з документами та отримання їх копій в органах державної влади і місцевого самоврядування, органах прокуратури, включаючи справи, які перебувають в судах.