Гарячі новини

Білокуракинці першими захистили проект Стратегії розвитку району

Білокуракинці першими захистили проект Стратегії розвитку району. Про це повідомляє Департамент масових комунікацій Луганської ЦВА.

Відсьогодні в облдержадміністрації розпочалася презентація існуючих або проектів Стратегій розвитку міст та районів Луганщини, об’єднаних територіальних громад та Планів заходів до їх реалізації на 2017-2018 роки, а також проектів Планів заходів на 2019-2020 роки.

«Наразі дуже значні гроші віддаються безпосередньо територіям. І нам важливо розуміти, як вони будуть використовуватися. Ми не приймемо проекти стратегій,  напрями реалізації яких потребують  доопрацювання. Тож, або ми приймаємо запропоновані територіями варіанти їх розвитку, або вони переглядатимуть свої проекти доки вони не задовольнять профільних експертів. І бажано, щоб реалізація запланованого не обмежувалася лише 2020 роком», – наголосив голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Першими до захисту були запрошені представники влади Білокуракинського району. Під час виступу голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко зауважив, що для розвитку економічного потенціалу у подальшому слід активно використовувати можливості соціального партнерства та залучати інвестиції.

Серед стратегічних для Білокуракинщини  напрямів  керівник району визначив розвиток тваринництва, переробної сфери, підтримки існуючих та створення нових сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та особистих селянських господарств тощо.

Зокрема, передбачено розширення свинокомплексу (до речі, цей проект має дати змогу поповнити бюджет на 3,5 млн грн щорічно), у якому до кінця 2019 року буде збільшено поголів’я до 3600, створення  птахоферми на 22000 голів.

На території району планується створення цеху з виробництва хлоп'яних виробів та пластівців потужністю 90 тонн на рік та цеху фасування меду, реконструкція м’ясокомбінату та інш., що також призведе до відкриття нових робочих місць.

Стосовно реалізації реформи децентралізації було зазначено, що на базі вже створеної Білокуракинської громади,  де відбулися вибори та сформовані всі виконавчі й представницькі органи, до 2020 року в межах району буде створено одну об’єднану територіальну громаду.

Під час дискусії з керівниками департаментів облдержадміністрації було приділено увагу розвитку сільського господарства, функціонуванню та поточному стану закладів охорони здоров’я, освіти, культури. У тому числі варіантам залучення молодих спеціалістів.

Підлягали розгляду варіанти вирішення накопичених питань водопостачання району, створення опорних шкіл, організації роботи житлового фонду тощо.

За результатами презентації було відзначено високий рівень взаємодії місцевих органів влади з райдержадміністрацією, що, насамперед, ї дає змогу  вдало реалізовувати заплановані у Стратегії розвитку Білокуракинського району заходів. Загалом, Юрій Гарбуз «на відмінно» оцінив презентацію цього району