Гарячі новини

Аграріям Луганщини перераховано понад 76 мільйонів за програмами підтримки за дев’ять місяців

Аграрії Луганщини продовжують отримувати грошову допомогу від держави.

Так, за фінансовою програмою підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів аграріями за січень-вересень отримано 17,2 млн гривень. Для порівняння, у 2019 році – 5,5 млн гривень.

За напрямом «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» за утримання корів аграріям перераховано 1 млн гривень, за бюджетною субсидією на одиницю оброблених угідь – 300 тис. гривень.

Фінансової підтримки на поворотній основі (безвідсоткові кредити) через Український Державний Фонд підтримки фермерських
господарств отримано 2,5 млн гривень.

Також частково компенсовано вартість сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва на 31,9 млн гривень.

За програмою «Доступні кредити 5-7-9» – 23,8 млн гривень 18 позичальникам.

Тож, загалом за дев’ять місяців поточного року аграріям області за програмами підтримки надано 76,7 млн гривень (2019 рік – 45,7 млн гривень).

Важливо, що за результатами проведення трьох конкурсів грантів на започаткування, відновлення та розширення мікро-, малих та середніх підприємств Донецької, Луганської та Запорізької областей залучено міжнародної технічної допомоги для розвитку сімейних фермерських господарств 18 млн гривень.

Для забезпечення виконання Урядових програм розвитку тваринництва в області організовано по два цикли виїзних нарад до 12 районів. Заходи проведені за участю представників органів місцевого самоврядування, сільгосппідприємств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та зацікавлених мешканців районів.

Розроблено методичні рекомендації по впровадженню та реалізації державних програм підтримки тваринництва. 

Із 19 сільськогосподарських підприємств області 13 нараховано 9,2 млн гривень за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напрямку продуктивності.

1001 фізична особа області отримала спеціальну бюджетну дотацію за наявні бджолосім’ї 9,2 млн гривень, одне сільгосппідприємство взяло участь у програмі щодо відшкодування витрат за закуплені племінні ресурси – 2,0 млн гривень.

Фермерському господарству «Хірлюк і К» Троїцького району присвоєно статус племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби м’ясної породи шароле та Фермерському господарству «КРОТ»  Старобільського району племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби голштинської породи.